T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Yeşilgölcük 75. Yıl Türkan Yüksel İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz resmi kayıtlarının incelemesi ve kasaba büyüklerinden edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığının katkıları ve aynı zamanda bu okulun ilk müdürlüğünü yapan merhum Osman YÜKSEL ve eşi merhume Türkan YÜKSEL Hanımefendi tarafından yaptırılmıştır.

1998 yılında eğitim-öğretime başlayan okulumuz, ismini Cumhuriyetin İlanının 75.Yılı ve okulu yaptıran Osman YÜKSEL’İN eşi Türkan YÜKSEL’İN adını almıştır. “YEŞİLGÖLCÜK 75.YIL TÜRKAN YÜKSEL İLKOKULU”

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2012 Yılında değişen yasa ile 4+4+4 eğitim sistemine geçilmiş ve okulumuz 4 yıllık ilkokul olarak kalmıştır.

TÜRKAN YÜKSEL

         10 Aralık 1939’da Niğde’nin Yeşilgölcük Kasabasında doğdu. Bu kasabada ilkokula devam etti. Kendisi ilkokul mezunudur.

         18 Haziran 1960 yılında aynı kasabadan, ilkokul arkadaşı Osman YÜKSEL’le evlendi. Öğretmen olan eşinin mesleği nedeniyle aynı yıl Bingöl’ün Solhan Kazası Sülünkaş (Ömeran) Köyüne gitti. Bu onun ilk gurbete çıkışı oldu. Daha sonra ülkemizin çeşitli yerlerinde bulundu.

1974 yılında, eşinin görevi nedeniyle, birlikte Avustralya’ya gittiler. Türkan YÜKSEL gittiği ülkede bisküvi, elektrik ve dikiş fabrikalarında aralıksız 1992 yılına kadar çalıştı.

Çocukları çok severdi. Kendisi kırsal kesimde doğduğu ve zorluklar içinde okula devam ettiği için; böyle bir okulun kasabanın kader birliği ettiği çocuklarına, hizmet vermesi onun en büyük arzusuydu. Yeşilgölcük Kasabasına, ismini kendi adını alan Yeşilgölcük 75.Yıl Türkan Yüksel İlkokulunu yaptırdı. Bu arzusu yerine geldi.

Yakalandığı amansız kanser ve felçten kurtulamayarak, 18 Ocak 1997 yılında bu hastalıklara yenik düştü. Sevdiklerini acılar içinde bırakarak yaşama veda etti. Cenazesi doğup büyüdüğü ve çok sevdiği Yeşilgölcük Kasabasında toprağa verildi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2019 - Güncelleme: 22.02.2019 10:41 - Görüntülenme: 446
  Beğen | 2  kişi beğendi